Välkommen till Stockholmförsökets webbplats. Du har en webbläsare som inte hanterar Xhtml 1.o Transitional tillsammans med Css 2.o. Detta gör att du inte kan se vår webbplats på det sätt som det är tänkt. Vi rekommenderar dig att ladda hem en ny (ex Internet Explorer, Mozilla eller Opera).


Startsida  Nyheter

Stockholmsförsöket är avslutat

Stockholmsförsöket avslutades den 31 juli 2006. Betalstationerna är avstängda och ingen trängselskatt tas ut.

Kvarvarande skattebeslut och eventuella påminnelseavgifter kan betalas på Pressbyrån och 7-Eleven i hela landet till och med den 31 december 2006. Det går även att betala på bank, internetbank och med kort på Internet.

Lämna tillbaka transpondern
Fordonsägare som har använt transponder med autogiro för att betala trängselskatten ska återlämna transpondern efter försökets slut. Det kan göras i någon av Pressbyrån och 7-Elevens butiker i stockholmsområdet. Den som inte har möjlighet att lämna tillbaka transpondern i någon av dessa butiker ombeds kontakta Kundtjänst på tel 0771-29 29 29 för mer information.

Företag som ska returnera tio eller fler transpondrar kan använda Postens företagspaket. Vägverket står för transportkostnaden. Kontakta Kundtjänst för att beställa förtryckta adresskort.

Läs mer om återlämning av transponder här

Autogirot avslutas automatiskt vid återlämning
När transpondern är registrerad som återlämnad avslutas autogirobetalningen för det aktuella fordonet automatiskt. Observera att fordonets alla obetalda skattebeslut dras från bankkontot i samband med att autogirot avslutas. Det är därför viktigt att det finns pengar på kontot när autogirot avslutas, annars måste återstående skattebeslut betalas manuellt, t ex på Pressbyrån eller 7-Eleven. Inga expeditions- eller tilläggsavgifter dras från bankkontot. Eventuella sådana avgifter måste betalas i särskild ordning enligt utsänd avi.

Utökad kollektivtrafik året ut
SLs utökade kollektivtrafik fortsätter t o m 31 december 2006. Läs mer här.

Folkomröstning 17 september
I samband med valet den 17 september hålls en folkomröstning i Stockholms kommun om trängselskatten.

Läs mer om folkomröstningen här

Aktörer i Stockholmsförsöket var Stockholms stad, Vägverket och SL