Välkommen till Stockholmförsökets webbplats. Du har en webbläsare som inte hanterar Xhtml 1.o Transitional tillsammans med Css 2.o. Detta gör att du inte kan se vår webbplats på det sätt som det är tänkt. Vi rekommenderar dig att ladda hem en ny (ex Internet Explorer, Mozilla eller Opera).


Startsida  Nyheter

Betala trängselskatt med kort över Internet

I början av april kommer Vägverket att införa ytterligare ett sätt att betala trängselskatt: betalning med kredit- och betalkort över Internet.

- Det nya betalsättet kompletterar de nuvarande sätten att betala trängselskatt för dem som inte har transponder och autogiro. Den som reser utomlands kan enkelt betala var som helst under resan, bara det finns Internet, säger Vägverkets projektchef Birger Höök.

Kortbetalning av trängselskatt kommer att kunna göras på en speciell betalplats som nås via länkar från Pressbyråns och 7-Elevens webbplatser och från sidan ”Mina skattebeslut”. Betalplatsen erbjuder en säker betalning med kredit- och betalkort. Från betalplatsen kan man också enkelt betala via sin internetbank. Tjänsten kommer att administreras av Reitangruppen inom ramen för Pressbyråns och 7-Elevens betalsystem för trängselskatt.

Kortbetalning via Internet kompletterar de sätt att betala trängselskatt som redan finns: transponder med autogiro, över disk på Pressbyrån och 7-Eleven, på bankkontor, med bankernas kuverttjänster och via internetbank.

Länk till Pressmeddelandet finns i menyn till höger.

Dokument

Läs hela pressmeddelandet (PDF 25 kB)
Aktörer i Stockholmsförsöket var Stockholms stad, Vägverket och SL